گاهی بعضی از بیماران به نقل از افراد غیرمتخصص نظیر عطاری ها وافراد شاغل در طب سنتی به غیر از پزشکان متخصص طب سنتی ، از درمان بیماری لنف ادم با روش زالودرمانی صحبت میکنند .
ابتدا لارم است در مورد زالو اطلاعاتی داشته باشیم . زالو نوعی کرم حلقوی است که معمولا دو تا پنج سانتیمتر طول دارد . زالو دوسر دارد که یک سر آن دهان است و سر دیگر آن بادکش که با آن بدن خود را نگه میدارد . هر زالو بین پنج تا گاهی پانزده سی سی خون در طی زالو درمانی دریافت میکند .
زالو ها از قدیم الایام در درمان واریس کاربرد داشته است . زالو با مکیدن خون آنزیمهایی از بزاق خود ترشح میکند که وارد بدن فرد شده وموجب جریان راحت تر خون در سیاهرگها میشود وبه این ترتیب دردهای واریسی کاهش مییابد .
اما اگر فقط اندکی از سیستم گردش خون وسیستم لنفاوی اطلاع داشته باشیم متوجه عدم ارتباط مستیقم این دوسیستم میشویم . و اگر کمی از علل ایجاد کننده بیماری لنف ادم مطلع باشیم میدانیم که لنف ادم ناشی از تجمع مایع لنفی در لابلای سلولهای عضو میباشد و ارتباطی با تجمع خون ندارد . لذا با توجه به اینکه زالو تنها از خون موجود در سیاهرگها تغذیه میکند متوجه میشویم که این روش درمانی هیچ تاثیری در بهبودی لنف ادم نداشته مضاف بر اینکه زالو درمانی عوارضی ناخواسته مانند التهاب موضعی و گاهی عفونت ایجاد میکند که به شدت برای عضو مبتلا به لنف ادم زیان بار است .
نتیجه : زالودرمانی در درمان لنف ادم هیچ تاثیری نداشته و بیماران از این روش درمانی منع میشوند .
بازدید: 2966تاریخ انتشار : 1399/10/02