علائم سرطان پستان

مقالات
بازدید: 6437

درمان های لنف ادم

مقالات
بازدید: 713
 

لنف ادم چیست ؟

لنف ادم به تورمی گفته می شود که به طور کلی در یکی از دست ها یا پاها ایجاد می شود و در بعضی موارد هر دو دست یا هر دو پا متورم می شوند. لنف ادم معمولاً به دلیل حذف یا آسیب به غدد لنفاوی به عنوان بخشی از درمان سرطان ایجاد می شود. این تورم در اثر انسداد مجاری سیستم لنفاوی، بخشی از سیستم ایمنی بدن، رخ می دهد. انسداد مجاری غدد، از تخلیه مایع لنفاوی جلوگیری می کند و در نتیجه تجمع مایعات منجر به تورم می شود. با اینکه در حال حاضر هیچ درمانی برای لنف آدم وجود ندارد ، اما با تشخیص زودرس و مراقبت دقیق میتوان، اندام آسیب دیده را مدیریت کرد.
 

 
علائم و نشانه های لنف ادم، که در بازو یا پای آسیب دیده رخ می دهد، شامل موارد زیر است:
 
  • تورم قسمت یا کل بازو یا پا ، از جمله انگشتان دست و پا
  •  احساس سنگینی یا گرفتگی
  •  محدود شدن دامنه ی حرکت
  •  درد یا ناراحتی
  •  عفونت های مکرر
  •  سفت و ضخیم شدن پوست (فیبروز)
 
رنج تورم ناشی از لنف ادم، از تورم  خفیف که به سختی قابل تشخیص است تا ورم شدید در بازوها و پاها که استفاده از اندام را سخت می کند، متغیر است. لنف ادم ناشی از درمان سرطان ممکن است تا ماه ها یا سالها پس از درمان اتفاق نیفتد.
 
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم:
در صورت مشاهده تورم مداوم در بازو یا پا ، با از پزشک خود نوبت بگیرید.
اگر در حال حاضر در یکی از اندام خود، لنف ادم دارید، در صورت افزایش ناگهانی اندازه تورم اندام درگیر ، به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است روند جدیدی را نشان دهد.
 

علل ابتلا به لنف ادم

سیستم لنفاوی شما برای حفظ سلامت بدن بسیار مهم است. غدد لنفاوی، مایع لنفاوی غنی از پروتئین را در سراسر بدن شما گردش می دهد و باکتری ها ، ویروس ها و مواد زائد را جمع می کند. سیستم لنفاوی این مایع و مواد مضر را از طریق عروق لنفاوی شما حمل می کند که منجر به غدد لنفاوی می شود. پسماندها توسط لنفوسیت ها - سلول های مبارزه کننده با عفونت که در غدد لنفاوی شما زندگی می کنند - فیلتر می شوند و در نهایت از بدن خارج می شوند.
 
لنف ادم در پاها و دست ها زمانی اتفاق می افتد که عروق لنفاوی شما قادر به تخلیه کافی مایعات لنفاوی نباشند . ورم لنفاوی یا لنف ادم می تواند اولیه یا ثانویه باشد. این بدان معناست که ممکن است خود به خود رخ دهد (لنف ادم اولیه) ، یا می تواند توسط بیماری یا بیماری دیگری ایجاد شود (لنف ادم ثانویه). لنف ادم ثانویه بسیار شایعتر از لنف ادم اولیه است.
 

علل لنف ادم ثانویه

هر شرایط یا روشی که به غدد لنفاوی یا عروق لنفاوی آسیب برساند ، می تواند باعث بیماری لنف ادم بشود. علت های ابتلا به لنف ادم عبارتند از:
 
عمل جراحی:
برداشتن یا صدمه به غدد لنفاوی و عروق لنفاوی ممکن است منجر به لنف ادم شود. به عنوان مثال ، ممکن است گره های لنفاوی برای بررسی شیوع سرطان پستان برداشته شود یا در جراحی که رگ های خونی بدن شما را درگیر می کند ، غدد لنفاوی آسیب ببینند.
 
پرتودرمانی سرطان:
پرتودرمانی می تواند باعث ایجاد زخم و التهاب در غدد لنفاوی یا عروق لنفاوی شود.
 
سرطان
اگر سلولهای سرطانی مجاری لنفاوی را مسدود کنند، ممکن است لنف ادم ایجاد شود. به عنوان مثال ،اگر یک تومور در حال رشد در نزدیکی غده لنفاوی یا رگ لنفاوی ایجاد شود، می تواند بتواند جریان مایع لنفاوی را مسدود کند.
 
عفونت
عفونت غدد لنفاوی یا انگلی می تواند جریان مایع لنفاوی را محدود کند. ورم لنفاوی مرتبط با عفونت بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری شایع است و بیشتر در کشورهای در حال توسعه مشاهده می شود.
 

علل لنف ادم اولیه

لنف ادم اولیه یک بیماری نادر و ارثی است که به دلیل مشکلات رشد عروق لنفاوی در بدن ایجاد می شود.
 
علل لنف ادم اولیه عبارتند از:
بیماری میلروی (لنف ادم مادرزادی). این اختلال از نوزادی شروع می شود و باعث تشکیل غیر طبیعی غدد لنفاوی می شود.
 بیماری Meige (lymphedema praecox)
. این اختلال غالباً باعث ایجاد لنف ادم در دوران بلوغ یا در دوران بارداری می شود ، اگرچه ممکن است بعداً تا 35 سالگی نیز بروز کند.
 
لنف ادم با تأخیر (لنف ادم تاردا). این به ندرت اتفاق می افتد و معمولاً پس از 35 سالگی شروع می شود.
 
فاکتور های خطر
 
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به لنف ادم را پس از سرطان، در حین درمان سرطان یا سایر علل ثانویه افزایش دهند، عبارتند از:
بالا رفتن سن
اضافه وزن یا چاقی
آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس
 
عوارض
لنف ادم در بازو یا پا می تواند منجر به عوارض جدی شود ، مانند:
 
عفونت
 عفونت های احتمالی که می توانند از لنف ادم ناشی شوند، شامل عفونت جدی باکتریایی پوست (سلولیت) و عفونت عروق لنفاوی (لنفانژیت) است. کوچکترین آسیب به بازو یا پا می تواند باعث ورود باکتری و شروع عفونت باشد.
 
لنفانژیوسارکوم. این فرم نادر سرطان بافت نرم , می تواند در شدیدترین موارد لنف ادم درمان نشده ایجاد شود. علائم احتمالی لنفانژیوسارکوم شامل علائم آبی-قرمز یا بنفش روی پوست است.
بازدید: 810تاریخ انتشار : 1399/10/03